هشدار؛ علائمی که خبر از بیماری کلیه می دهد!
به گزارش دانلود باران، ممکن است ادرار قهوه ای یا قرمز به نظر برسد و این نشان می دهد که حاوی خون است. وقتی کلیه ها به هر دلیلی آسیب ببینند؛ از جمله بیماری کلیوی، سنگ کلیه، سرطان، کیست یا التهاب کلیه و ... باعث ضعیف شدن کلیه ها و نشت خون می گردد. ادرار کف آلود نیز می تواند نشان دهنده نشت پروتئین در کلیه باشد.
یماری کلیوی یکی از بیماری های خاموش است که در صورت عدم درمان ممکن است منجر به ناتوانی طولانی مدت یا حتی مرگ گردد.
نشانه های زیر می توانند علائم مسائل کلیوی باشند:
تورم: تورم به خصوص در ساق و مچ پاها، دست، اطراف چشم و صورت ممکن است نشانه ای از وجود یک بیماری شدید کلیوی باشد. در واقع اِدم یا همان احتباس مایعات می تواند به دلیل ناتوانی کلیه ها در دفع مایعات اضافی یا نمک و یا به دلیل نشت پروتئین از کلیه ها اتفاق بیفتد.
درد ناگهانی: ممکن است دچار کمردرد یا پهلودردی شوید که به قسمت جلوی بدنتان کشیده می گردد. این درد می تواند نشانگر این موضوع باشد که شما به عفونت ادراری مبتلا هستید که به سمت کلیه ها مهاجرت نموده و آن ها را نیز آلوده نموده اند. درد خیلی شدید می تواند یکی از علائم سنگ کلیه نیز می باشد.
تغییرات ظاهری ادرار: ممکن است ادرار قهوه ای یا قرمز به نظر برسد و این نشان می دهد که حاوی خون است. وقتی کلیه ها به هر دلیلی آسیب ببینند؛ از جمله بیماری کلیوی، سنگ کلیه، سرطان، کیست یا التهاب کلیه و ... باعث ضعیف شدن کلیه ها و نشت خون می گردد. ادرار کف آلود نیز می تواند نشان دهنده نشت پروتئین در کلیه باشد.
خستگی و احساس ضعف: خسته اید و نمی دانید چرا؟ کمبود آهن می تواند مقصر این امر باشد. در واقع یکی از کار های کلیه شما فراوری گلبول های قرمز است و وجود بیماری پیشرفته کلیه می تواند کلیه ها را از فراوری اریتروپویتین، هورمون تنظیم نماینده فراوری گلبول های قرمز، باز دارد و این امر می تواند منجر به کم خونی گردد و از آنجا که گلبول های قرمز خون اکسیژن را به قسمت های مختلف بدن منتقل می نماید، بنابراین در صورت کمبود آن، اکسیژن به اندام ها و ماهیچه های اصلی نمی رسد و باعث خستگی می گردد. یکی دیگر از دلایل احتمالی احساس خستگی تجمع مایعات اضافی، سموم و ناخالصی های موجود در خون است که آن هم در نتیجه وجود مشکل در کار کلیه هاست.
پیچ خوردگی یا گرفتگی ناگهانی عضله: تجمع سموم در گردش خون می تواند باعث گرفتگی ناگهانی عضلات گردد. این مشکل ممکن است نشانه یک بیماری پیشرفته کلیوی باشد.
گیجی و سردرگمی: گیجی و سردرگمی نیز یکی دیگر از علائم است که می تواند چندین دلیل مرتبط با بیماری کلیوی داشته باشد. برای مثال، مقادیر کم آهن ممکن است منجر به مسائل شناختی یا سرگیجه گردد، زیرا تعداد کمتری گلبول قرمز وجود دارد که اکسیژن را به مغز شما منتقل کند. سردرگمی بعلاوه ممکن است در نتیجه سطوح بالای سموم در مغز شما باشد. سطوح بالای پروتئین نیز می تواند بر عملکرد مغز تأثیر بگذارد.
فشارخون بالا: بیماری های کلیه یکی از شایع ترین دلایل فشارخون بالا است. کلیه ها هستند که تنظیم می نمایند چه میزان نمک باید در گردش خون ما باقی بماند. اگر آن ها به درستی قادر به انجام این کار نباشند و نمک اضافی در خون بماند، می تواند منجر به افزایش فشارخون گردد. علاوه بر این، اگر کلیه آسیب ببیند می تواند موجب تحریک فراوری هورمون هایی گردد که فشارخون را بالا می برند. مانند بسیاری از علائم دیگر بیماری کلیه، خارش و خشکی پوست ممکن است نشانه ای از تجمع سموم در بدن باشد. در واقع انباشت مواد زائد می تواند باعث خارش شدید بخصوص در پا ها گردد
نقرس: اوریک اسید اضافی باعث تورم مفاصل، به خصوص در شست پا می گردد که بسیار دردناک است. در واقع 90 درصد مواقع، یک فرد به دلیل ناتوانی کلیه ها در دفع اوریک اسید از جریان خون، دچار نقرس می گردد.
عفونت های مکرر دستگاه ادراری: عفونت های تکرارشونده دستگاه ادراری ممکن است به دلیل سنگ های کلیوی ایجاد گردد. عفونت های دستگاه ادراری خطر ابتلا به عفونت کلیه را افزایش می دهد که در صورت عدم درمان می تواند به کلیه ها آسیب برساند.
تنگی نفس: هنگامی که کلیه های شما توانایی دفع مایعات اضافی از بدنتان را از دست می دهند، ممکن است این مایعات در قفسه سینه انباشته شده و باعث درد و فشار در این ناحیه گردد. نارسایی کلیه گاهی اوقات با آسم یا نارسایی قلبی اشتباه گرفته می گردد، که این نیز در نتیجه تجمع مایعات در ریه هاست.
درد عضلانی و تپش قلب: یکی از وظایف کلیه ها حفظ تعادل مواد معدنی در خون است. مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و سدیم که به عنوان الکترولیت شناخته می شوند در عملکرد عضلات نقش اساسی دارند. یکی از وظایف اصلی پتاسیم کنترل نحوه واکنش و انقباض عضلات است؛ بنابراین اگر سطح پتاسیم به دلیل عملکرد نادرست کلیه خیلی زیاد گردد می تواند موجب درد عضلانی و تپش قلب گردد.
بوی بد دهان: صحبت ما در اینجا بوی دهان به دلیل عدم رعایت بهداشت و مسواک و ... نیست، بلکه وجود طعم فلزی و آمونیاک مانند است که معمولاً هنگامی اتفاق می افتد که کلیه های شما مواد دفعی و سموم را به خوبی از خونتان خارج نمی نمایند. علاوه بر این، سموم می توانند مغز شما را به روشی تحت تأثیر قرار دهند که باعث تهوع یا استفراغ گردد. در این شرایط تهوع صبحگاهی دیده می گردد که در طول روز بهتر می گردد.
خارش و خشکی پوست: مانند بسیاری از علائم دیگر بیماری کلیه، خارش و خشکی پوست ممکن است نشانه ای از تجمع سموم در بدن باشد. در واقع انباشت مواد زائد می تواند باعث خارش شدید به خصوص در پا ها گردد. خارش واکنشی است که وقتی اوره، ماده ای که از تجزیه پروتئین حاصل می گردد، در بدنتان انباشته می گردد، به وجود می آید. علاوه بر این خارش می تواند در نتیجه عدم تعادل مواد معدنی در خون نیز اتفاق بیفتد. مقادیر زیاد فسفر، که به طور طبیعی به وسیله کلیه های سالم دفع می گردد، ممکن است در بافت های نرم جمع شده و باعث خارش گردد.
مسائل خواب: تجمع سموم در مغز می تواند موجب سخت به خواب رفتن و اختلالات خواب مانند آپنه، حتی در بیمارانی که اضافه وزن ندارند، گردد و کم خونی ناشی از بیماری کلیه نیز می تواند خطر ابتلا به سندرم پای بی قرار را افزایش دهد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید