افزایش 0.9 درصدی تورم نقطه به نقطه خراسان رضوی نسبت به سال گذشته

به گزارش دانلود باران، خبرنگاران/خراسان رضوی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: نرخ تورم 12 ماهه منتهی به شهریور ماه امسال برای کل خانوار استان 47.2 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 0.9 درصد افزایش یافته است.

افزایش 0.9 درصدی تورم نقطه به نقطه خراسان رضوی نسبت به سال گذشته

رضا جمشیدی در مورد آخرین شرایط حوزه آمار و اطلاعات و بعلاوه حوزه برنامه ریزی این سازمان با اشاره به فعالیت های معاونت آمار و اطلاعات این سازمان اظهار کرد: این شاخص را برای خانوارهای شهری و روستایی 45.8 و 52.6 درصد است که به ترتیب نسبت به ماه قبل یک و 0.6 درصد افزایش داشته است. این شاخص برای کل کشور 45.8 درصد بوده که نسبت به ماه گذشته 0.6 درصد افزایش دارد.

وی اضافه کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای استان در شهریور ماه امسال 44.4 درصد بوده که نسبت به ماه قبل 0.5 درصد افزایش یافته است. این شاخص برای خانوارهای شهری و روستایی استان به ترتیب 43.6 و 47.2 درصد است که نسبت به ماه قبل به ترتیب 0.6 درصد افزایش و 0.2 درصد کاهش داشته است. این شاخص برای کل کشور 43.7 درصد است که نسبت به ماه قبل 0.5 درصد افزایش داشته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی بیان کرد: نرخ تورم در شهریور ماه امسال نسبت به ماه قبل برای کل خانوار استان و منطقه ها شهری و روستایی 3.5 درصد بود که نسبت به ماه قبل در کل استان و منطقه ها شهری به ترتیب 0.9 و 1.2 درصد افزایش و در منطقه ها روستایی 0.2 درصد کاهش داشته است؛ این شاخص برای کل کشور 3.9 درصد بود که نسبت به ماه قبل.07 درصد افزایش دارد.

جمشیدی با اشاره به طرح آمارگیری نیروی کار اظهار کرد: نرخ مشارکت مالی استان درفصل تابستان امسال 40.3 درصد است که نسبت به فصل مشابه سال گذشته 2.1 درصد کاهش یافته است. بعلاوه نرخ بیکاری در این فصل 7.5 درصد است که نسبت به فصل مشابه سال گذشته 1.8 درصد افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: جمعیت فعال و جمعیت شاغل در فصل تابستان امسال یک میلیون و 989 هزار و 315 نفر و یک میلیون و 840 هزار و 117 نفر برآورد شده که نسبت به فصل مشابه در سال گذشته به ترتیب 75 هزار و 361 و 106 هزار 873 نفر کاهش داشته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: سهم بخش کشاورزی، صنعت و خدمات از تعداد شاغلان در فصل تابستان امسال به ترتیب 21.1، 34.6 و 44.3 درصد است. تعداد شاغلین در هر سه بخش نسبت به فصل مشابه سال گذشته نیز کاهش داشته است.

جمشیدی با اشاره به نتایج طرح آمارگیری از هزینه عایدی خانوار در سال 1399 بیان کرد: اندازه عایدی خانوار در منطقه ها شهری و روستایی استان به طور میانه به ترتیب 610 هزار و 505 و 340 هزار و 243 هزار ریال است. این ارقام برای منطقه ها شهری و روستایی کشور به ترتیب 746 هزار و 764 و 420 هزار و 470 هزار ریال است.

وی اضافه کرد: بعلاوه اندازه هزینه های خانوار در منطقه ها شهری و روستایی استان به ترتیب 534 هزار و 226 و 335 هزار و 405 هزار ریال است. این ارقام برای منطقه ها شهری و روستایی کشور به ترتیب 621 هزار و 392 و 340 هزار و 679 هزار ریال است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با بیان این که رتبه استان از لحاظ میانه عایدی سالانه خانوار شهری و روستایی در بین استان های کشور به ترتیب 18 و 27 است، گفت: این رتبه برای میانه هزینه سالانه خانوار در منطقه ها شهری و روستایی در سطح استانهای کشور به ترتیب 14 و 16 بوده است.

جمشیدی با اشاره به آخرین فعالیت های حوزه برنامه ریزی این سازمان عنوان نمود: پس از انجام مطالعات آمایش سرزمین در خراسان رضوی و تصویب آن در شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال 1393 و در راستای عمل به تکلیف جز (1) بند الف ماده (26) قانون برنامه ششم توسعه کشور، مبنی بر تدوین و تصویب اسناد ملی و استانی آمایش سرزمین در شورای عالی آمایش سرزمین، پیش نویس سند راهبردی و اجرایی استان از مطالعات برنامه آمایش استان استخراج شد.

وی اضافه کرد: پس از ارائه و تصویب اسناد مزبور در کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری، آمایش سرزمین و محیط زیست در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، در نشست چهار جانبه ای که در اسفند سال 1399 با حضور مدیران و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، دفاتر امور بخشی، دفتر امور استان ها و امور برنامه ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار گردید، سند آمایش سرزمین خراسان رضوی درکمیسیون تخصصی شورای عالی آمایش کشور، تصویب و جهت اجرا به استان ابلاغ شد.

رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان توضیح داد: سند آمایش خراسان رضوی که به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ شده حاوی اهداف بنیادین، نقش استان درتقسیم کار ملی و منطقه ای برحسب بخش های مالی، اجتماعی، فرهنگی، و منظره توسعه استان و ماموریت های آن، راهبردهای پابرجا، شکل بندی کلان نظام فضایی استان، قلمروهای اولویت دار توسعه فعالیت و استقرار جمعیت، قلمروهای نامناسب توسعه فعالیت و استقرار جمعیت، تخصص ها و اولویت های توسعه استان و بعلاوه تصویر سازمان فضایی استان در افق توسعه یافتگی است.

جمشیدی ادامه داد: تهیه و تدوین برنامه عملیاتی ششم توسعه در سطح کلان و بخشی و اسناد توسعه شهرستان ها برای 33 شهرستان استان، از جمله برنامه های میان مدتی است که با همکاری دستگاه های اجرایی و فرمانداری ها به وسیله سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهیه و به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان نیز رسیده است.

وی خاطر نشان کرد: بعلاوه از سال 1396 تا به امروز و در راستای تکلیف قانونی ماده 27 برنامه ششم توسعه کشور، برنامه توسعه مالی و اشتغال زایی روستایی برای 1743روستا در سطح کلیه شهرستان های استان (بیش از سهمیه ابلاغ شده در قانون برای استان) تدوین و به منظور اجرا به دستگاه های اجرایی بخشی و فرمانداریها ابلاغ شده است .

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی وی تهیه و تدوین گزارشات مالی و اجتماعی استان و شهرستان ها، گزارش های عملکردی از قانون احکام دائمی برنامه های توسعه و احکام برنامه ششم توسعه کشور و سند بودجه سالانه استان را از جمله دیگر فعالیت های حوزه برنامه ریزی این سازمان بیان کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "افزایش 0.9 درصدی تورم نقطه به نقطه خراسان رضوی نسبت به سال گذشته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش 0.9 درصدی تورم نقطه به نقطه خراسان رضوی نسبت به سال گذشته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید