سهم هشت میلیارد دلاری صادرات به 15 کشور همسایه در شش ماهه نخست

به گزارش دانلود باران، تهران(پانا) - مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت با اشاره به مبادلات تجاری 6 ماهه نخست سال جاری، گفت از مجموع کل صادرات ایران به 6 کشور همسایه، عراق و امارات بیشترین سهم پذیرش کالا را به خود اختصاص داده اند و میزان تجارت با عربستان به صفر رسید.

سهم هشت میلیارد دلاری صادرات به 15 کشور همسایه در شش ماهه نخست

به گزارش سازمان توسعه تجارت، فرزاد پیلتن اظهار کرد: بر اساس آمارها صادرات ایران در 6 ماهه ابتدای سال جاری، 46 میلیون و 318 هزار تن به ارزش 13 میلیارد و 566 میلیون دلار بود که از این میزان، 12 میلیارد و 799 میلیون دلار یعنی حدود 94 درصد از کل صادرات به 20 کشور هدف اجرا شده است.

وی افزود: از مجموع کل صادرات، هشت میلیارد و 16 میلیون دلار به 15 کشور همسایه اجرا شده است که عراق و امارات در رتبه اول و دوم، کشورهای عمان و کویت و قطر پس از افغانستان، ترکیه، پاکستان، روسیه و آذربایجان در رتبه های هشتم تا دهم، بحرین با سه میلیون دلار پس از کشورهای قزاقستان و ترکمنستان در رتبه 14 قرار گرفت، این درحالی است که صادراتی به کشور عربستان در این مدت صورت نگرفته است.

وی اضافه کرد: در میان 20 کشور مذکور، 6 کشور عربی شامل عراق با 2 میلیارد و 971 میلیون دلار پس از چین در رتبه 2، امارات با یک میلیارد و933 میلیون دلار در رتبه 3، عمان با 165 میلیون دلار پس از افغانستان، ترکیه، پاکستان، هند، اندونزی، روسیه، تایلند و آذربایجان در رتبه 12، کویت با 73 میلیون دلار پس از ونزوئلا، ارمنستان، آلمان در رتبه 16 و قطر با 62 میلیون دلار پس از سوریه، هنگ کنگ و بالاتر از قزاقستان در رتبه 19 بازارهای عمده صادراتی ایران قرار داشته اند.

پیلتن شرح داد: سهم کشورهای عربی از مجموع صادرات به 20 کشور مذکور 5 میلیارد و 348 میلیون دلار بوده است.

سهم چهار میلیاردی کشورهای عربی در واردات

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران اعلام نمود: همچنین 6 ماهه نخست سال جاری 16 میلیون و 524 هزار تن کالا به ارزش 16 میلیارد و 783 میلیون دلار وارد کشور شده است.

وی افزود: از کل میزان واردات مذکور 15 میلیارد و 644 میلیون دلار آن متعلق به 20 کشور هدف عمده واردات کشور بوده است که در این میان، کشورهای عربی شامل امارات با 3 میلیارد و 961 میلیون دلار پس از چین در رتبه دوم و عمان با 200 میلیون دلار پس از ترکیه، هند، آلمان، روسیه، انگلیس، هلند، ایتالیا، کره جنوبی، سوئیس و سنگاپور در رتبه سیزدهم و بالاتر از برزیل، فرانسه، مالزی، اتریش، اسپانیا، پاکستان و دانمارک قرار گرفته اند.

وی تاکید کرد:از 15 کشور همسایه ایران با وارداتی معادل هفت میلیارد و 352 میلیون دلار، کشورهای امارات و عمان پس از ترکیه و روسیه، به ترتیب رتبه اول و چهارم و عراق با 43 میلیون دلار پس از پاکستان در رتبه ششم، کویت با سه میلیون دلار و قطر با 2.4 میلیون دلار پس از قزاقستان،آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان در رتبه یازده و دوازدهم قرار گرفته و بحرین و عربستان نیز به ترتیب با 0.1 و صفر میلیون دلار واردات، بعد از افغانستان در رتبه های 14 و 15 مبادی وارداتی کشور قرار داشته اند.

وی افزود: مجموع واردات کشور از کشورهای عربی مذکور طی 6 ماهه ابتدای سال 1399 حدود 4 میلیارد و 231 میلیون دلار بوده است.

پیلتن خاطر نشان کرد: سازمان توسعه تجارت ایران در رویکردی جدید و با توجه به شرایط بین المللی و البته متغیرهای اقتصادی و تجاری، توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را در دستور کار خود قرار داده است.

وی ادامه داد: روابط مناسب سیاسی با برخی کشورهای مذکور، نزدیکی جغرافیایی و زیرساخت های مناسب بندری و در نتیجه هزینه های پایین حمل و نقل، اشتراکات دینی، فرهنگی و زبانی و سهولت ارتباط میان تجار ایران و کشورهای فوق، سهولت رفت و آمد و پایین بودن هزینه های بازاریابی و حضور در نمایشگاه ها و دیگر رویدادهای تجاری و همچنین ایجاد دفتر و نمایندگی از جمله مهمترین عوامل و زمینه های افزایش روابط تجاری ایران و این کشورها محسوب می شود.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد: با این وجود، علاوه بر تحریم های یکجانبه آمریکا علیه کشور و وقوع برخی نوسانات در روابط سیاسی با برخی از این کشورها مانند عربستان و وجود نا آرامی ها در برخی کشورها مانند عراق و یمن، شیوع ویروس کرونا و تعطیلی چند ماهه روابط تجاری با کشورهای همسایه از جمله عوامل منفی بوده است که بر روابط تجاری با این کشورها تاثیرگذار بوده است.

منبع: خبرگزاری پانا

به "سهم هشت میلیارد دلاری صادرات به 15 کشور همسایه در شش ماهه نخست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سهم هشت میلیارد دلاری صادرات به 15 کشور همسایه در شش ماهه نخست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید