بزرگترین مسائل دانشگاه ها هزینه تغذیه و مسکن دانشجویان است ، بودجه برای متعادل سازی حقوق نداریم!

به گزارش دانلود باران، رئیس دانشگاه تهران گفت: اگر بحث متعادل کردن حقوق وزارت علوم و وزارت بهداشت در مجلس تصویب گردد برای تأمین این بودجه باید از محل صرفه جویی هزینه کنیم که در این بخش بودجه ای وجود ندارد.

بزرگترین مسائل دانشگاه ها هزینه تغذیه و مسکن دانشجویان است ، بودجه برای متعادل سازی حقوق نداریم!

به گزارش گروه دانشگاه دانلود باران، به نقل از دانشگاه تهران، در آئین افتتاحیه سی امین اجلاس رؤسای دانشگاه های عظیم کشور که صبح امروز به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی با موضوع آنالیز بودجه سال 1400 دانشگاه ها برگزار گردید، محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران و رئیس اجلاس گفت: خشنودیم که توانسته ایم این نشست ها را به صورت پیوسته برگزار کنیم و البته این رویکرد مهم به همت همه رؤسای دانشگاه های عظیم کشور انجام شده است. باید گفت هم اکنون این اجلاس به عنوان یک نشست معتبر در سطح کشور پذیرفته شده است و برکات بسیاری را به همراه داشته، قطعاً در آینده هم این هم اندیشی بسیار مؤثر خواهد بود.

وی با اشاره به دستور جلسه سی امین اجلاس با موضوع آنالیز بودجه دانشگاه های عظیم اعلام کرد: در این نشست، بودجه مهمترین بحث خواهد بود که با حضور نمایندگان مجلس به آن پرداخته می گردد. در حال حاضر شرایط بودجه همه دانشگاه ها معین است، به گونه ای که همه در این زمینه با فشار روبرو هستند. بر این اساس، ظرفیت بودجه در امسال و آینده باید مورد آنالیز قرار بگیرد. با توجه به بودجه پیش بینی شده برای دانشگاه ها باید گفت اعداد کسری بودجه بسیار زیاد است.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه ظرفیت بودجه دانشگاه ها محدود است، بر تحقق راه حل های ابتکاری جهت تأمین بودجه تأکید کرد و اضافه کرد: باید در این بحث ها به دو مقوله پرداخته گردد: یکی موضوعاتی که به طور مستقیم با نقدینگی و افزایش اعتبار در ارتباط هستند و دیگری راه حل های غیر مستقیم جذب بودجه. یکی از مسائل مطروحه بحث 50 درصد افزایش حقوق کارکنان است که فقط برای امسال حدود 40 میلیارد تومان بار اقتصادی خواهد داشت و ابهام زیادی را به همراه داشته است.

نیلی احمدآبادی در ادامه توضیح داد: باید گفت در حال حاضر اصلاً چنین پولی در دانشگاه وجود ندارد، اما این هم یک انتظاری است که ایجاد شده است. یعنی اگر به دانشگاه تهران حتی 108 درصد بودجه هم تعلق بگیرد، فقط می توانیم هزینه امسال را تأمین کنیم. ضمناً اگر بحث متعادل کردن حقوق وزارت علوم و وزارت بهداشت در مجلس تصویب گردد برای تأمین این بودجه، پرداخت از محل صرفه جویی دوباره مطرح خواهد شد، اما به واقع بودجه ای نیست که بخواهد صرفه جویی گردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: پس یکی اعتبارات مستقیم است و دیگری منابع و استفاده از ظرفیت ها و امکاناتی که لزوماً نقدینگی نیست، ولی برای دانشگاه ها می تواند کسب ثروت به همراه آورد. در این زمینه می توان به بحث اجازه وام از بانک ها معادل درآمد اختصاصی بانک ها، اعتبارات صندوق رفاهی دانشجویی و اخذ اعتبار از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری اشاره نمود.

رئیس دانشگاه تهران، ادامه داد: یکی از عظیمترین مسائل و دغدغه های ما هزینه هایی است که بابت تغذیه و مسکن دانشجویان پرداخته می گردد. کل مطلق بودجه ما با فاصله زیادی از دانشگاه های معتبر جهان قرار گرفته است و یکی از مسائلی که باعث عقب ماندن دانشگاه های کشور در بحث بودجه شده، هزینه های بسیاری است که بابت خوابگاه و تغذیه پرداخت می گردد. اگر دولت بار هزینه مسکن و تغذیه را از عهده دانشگاه ها بردارد و در قالب تسهیلات و یا هر زمینه دیگری این هزینه ها را بتواند تأمین کند، یاری قابل توجهی به دانشگاه ها خواهد شد.

نیلی احمدآبادی، در انتها تزریق پول به وسیله پشتیبانی فعالیت های علمی و پژوهشی را یکی دیگر از راه حل های یاری به تأمین بودجه دانشگاه ها برشمرد و گفت: مدتی است که پیگیر گشایش صندوق پژوهش و فناوری وزارت علوم هستیم تا این اعتبار بتواند به انجام رساله ها و انتها نامه ها یاری کند. اگر به فرض اینکه 10 تا 20 درصد این اعتبار در دانشگاه ها تحت عنوان پشتیبانی رساله ها و انتها نامه ها در نظر گرفته گردد، یقیناً عدد خوبی خواهد شد.

در سی امین اجلاس رؤسای دانشگاه های عظیم کشور، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، معاون اداری و اقتصادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رؤسای دانشگاه های عظیم کشور حضور داشتند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "بزرگترین مسائل دانشگاه ها هزینه تغذیه و مسکن دانشجویان است ، بودجه برای متعادل سازی حقوق نداریم!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگترین مسائل دانشگاه ها هزینه تغذیه و مسکن دانشجویان است ، بودجه برای متعادل سازی حقوق نداریم!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید