10 ماده غذایی که سبب تغییر رنگ و فرسایش دندان می شوند

به گزارش دانلود باران، تغییر رنگ دندان، علل گوناگونی دارد که یکی از آن ها خوردن و آشامیدن مواد رنگی است. رنگدانه موجود در این خوراکی ها به سطح دندان می چسبد و در طولانی مدت سبب تیره یا زرد شدن دندان ها می گردد.

10 ماده غذایی که سبب تغییر رنگ و فرسایش دندان می شوند

اگر داشتن لبخندی درخشان برایتان مهم است و از طرفی دوست ندارید به سراغ اقدامات هزینه بر زیبایی دندان بروید، سعی کنید در وهله نخست روی تغذیه خود نظارت جدی داشته باشید و از مصرف غذا های لکه زا و دارای رنگدانه های قوی خودداری کنید. بعلاوه مسواک زدن و استفاده از نخ دندان بعد از هر وعده غذایی را نباید فراموش کنید.

در این مطلب به چند مورد از خوراکی هایی که سبب تغییر رنگ دندان می شوند، اشار شده است.

1) قهوه

قهوه حاوی پلی فنول های اسیدی به نام تانن است که قابلیت ایجاد لک و تغییر رنگ دندان را دارد. بعلاوه ماهیت قهوه بسیار اسیدی است، برای سلامت دهان و دندان ضرر دارد و منجر به پوسیدگی دندان می شوند.

2) چای

چای دارای تانن هایی با خاصیت لکه زایی است. تانن، یک ترکیب شیمیایی طبیعی است که در بعضی از مواد غذایی و تعدادی از نوشیدنی های گیاهی یافت می گردد. اگر در طول روز دائماً قهوه یا چای می نوشید، بدانید دندان هایتان مستعد تغییر رنگ هستند.

طبق تحقیقات منتشر شده در مجله بین المللی بهداشت دندان، برای جلوگیری از ایجاد لکه های ناشی از مصرف چای (روی دندان)، بهتر است که مقداری شیر به فنجان چای خود اضافه کنید؛ کازئین موجود در شیر به طور چشمگیری، از ایجاد لکه روی سطح دندان جلوگیری می نماید.

3) آب نبات

آب نبات ها جزو مضرترین خوراکی ها برای سلامت دندان هستند، چرا که خاصیت چسبندگی موجود در این خوراکی می تواند با نفوذ در میان دندان ها و تغذیه باکتری ها و آزادسازی اسید موجب ایجاد پوسیدگی و تغییر رنگ دندان گردد.

4) انگور

انگور جزو میوه هایی با رنگدانه های قوی است و در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث ایجاد لکه روی دندان گردد. اگر خیلی علاقه مند به این میوه هستید، بهتر است بلافاصله پس از خوردن آن، دندان هایتان را مسواک بزنید.

5) لیمو

مرکباتی مانند لیمو یا لیموترش بسیار اسیدی هستند و می توانند سبب فرسایش مینای دندان شوند و بافت زرد رنگ زیر مینا را آشکار نمایند.

6) سس گوجه فرنگی

مصرف بیش از حد سس های گوجه فرنگی در طولانی مدت، دندان هایتان را بدرنگ می نماید؛ زیرا مینای دندان مستعد جذب رنگ قرمز است. مصرف مداوم سس سالسا، کچاپ و سایر سس های مبتنی بر پایه گوجه فرنگی به مرور باعث فرسایش عمیق دندان می گردد.

7) آبمیوه

تمام آبمیوه ها دندان را در معرض خطر تغییر رنگ قرار می دهند، به خصوص آبِ میوه هایی که دارای رنگدانه های قوی هستند؛ مانند گیلاس، آلبالو یا تمشک. ناگفته نماند که آب میوه اغلب سرشار از قند است و می تواند سبب تکثیر باکتری ها در دهان و آسیب و تغییر رنگ بیشتر دندان گردد.

8) نوشابه

قند موجود در نوشابه با باکتری های طبیعی موجود در دهان شما ترکیب می گردد و اسید تشکیل می دهد. این اسید، مینای دندان را از بین می برد و ظاهری ناخوشایند به دندان می دهد.

9) سرکه بالزامیک

مصرف زیاد سرکه بالزامیک همراه با غذا و سالاد، می تواند سلامت دندان را تحت تأثیر قرار دهد. بالزامیک نه تنها رنگی تیره دارد، بلکه چسبناک است و روی دندان ها می چسبد، که اگر بلافاصله پس از مصرف آن مسواک نزنید، می تواند منجر به ایجاد لکه روی دندان گردد.

10) چغندر

مصرف چغندر و آب چغندر می تواند سبب ایجاد لکه روی دندان گردد. مهمترین اقدام در برابر این اتفاق، مسواک زدن به موقع دندان است.

منبع: فرارو

به "10 ماده غذایی که سبب تغییر رنگ و فرسایش دندان می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ماده غذایی که سبب تغییر رنگ و فرسایش دندان می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید